Како да изберете HD LED видео wallид за внатрешно предводено рекламирање

донесувајќи подобра одлука за избор на вистинска опција за HD LED видео wallид за промоција на вашиот бизнис.

· Идеална локација:
Прво, важно е да разберете која би била идеалната локација за инсталирање на вашиот HD LED видео wallид. Ова е многу важно затоа што ви помага да го изберете вистинскиот екран со соодветни спецификации; правејќи го да ви служи подолго време на вас и на вашиот бизнис. За подобро да го разбереме ова, може да си поставите прашања како:гигантски предводен wallид

Дали овој 4K LED дисплеј ќе биде изложен на внатрешно опкружување или на надворешно?

Кое би било приближното растојание на гледање на овој екран на екранот? Ова главно се однесува на растојанието помеѓу видео wallидот и прегледувачот (во зависност од тоа каде планирате да го инсталирате екранот за приказ). Ова помага во подобро проценување на висината на пикселот што треба да го барате на екранот на видео wallидот.

Колку ќе биде висината на инсталирање на екранот? Ова е важно затоа што треба да се инсталира вистинската големина во зависност од висината што ја сакате. Оттука, ако i = висината е поголема, тогаш ќе се претпочита поголем екран.

· Тоа е цел:
Секако, разбирањето на целта за правење каква било набавка е многу важно. Тоа е затоа што само на овој начин можете подобро да разберете дали набавката воопшто вреди, и дали тоа ќе и служи на вашата цел или не.

Слично на тоа, ако зборуваме за HD LED видео wallид, важно е да се разберат неговите потреби и целта на инвестицијата. За подобро оценување, можеби ќе сакате овој екран да ги исполни очигледните цели како што е:

Ефективно промовирање на пораката до вистинската публика
Како бренд, комуникација со целната публика со споделување како тори, најавувајќи нови производи, или едноставно комуницирате со нив.
Туркање на продажбата со охрабрување на гледачите да ги купуваат вашите производи.
· Содржината што сакате да ја играте:
Кога избирате напредна опција за прикажување, како ЛЕД-дисплеј со мал пиксел-чекор, можностите за избор на формати на содржини се бесконечни. Од избор помеѓу слики и видеа до портретирање снимки во живо и пареа или забавна содржина во живо, на вашите деловни и промотивни барања може да им треба било што и сè. Понатаму, изборот помеѓу HD содржина и 4K квалитет е исто така многу важен.

Сега, ако разберете кои поставки за содржина ви се потребни, според нивната ефикасност и исход на продажбата на вашиот бизнис, ќе можете да изберете подобар екран за приказ. Оттука, важно е да размислите за овие опции и да се запрашате дали ви е најпотребно.

· Инсталирање на животната средина:
Друг важен фактор е да се разбере типот на околината каде што ќе го инсталирате екранот. Ако претпочитате екран со видео LED wallид на отворено HD LED, тогаш треба да бидете сигурни дека неговото производство е доволно цврсто за да обезбеди постојан графички квалитет во суровите временски прилагодувања. Да го направите ова, можете да изберете IP 54 или IP 65 номинални дисплеи за да се разгледа инсталацијата на отворено.

Со оглед на тоа, дури и кога купувате затворен Led екран; треба да се произведува според важните барања во затворените простории. Ова главно се однесува на присуство на одлична резолуција, особено за внатрешни LED решенија.

Во секој случај, важно е да ги изберете вистинските карактеристики и спецификации во HD videoид видео wallид и да се осигурате дека тој ќе стои цврсто во сите идни услови на животната средина.

· Тестирање и сертификација:
Слепо инвестирање во кој било производ без никаква гаранција, тестирање, или гаранцијата може да ве натера да инвестирате во најнепосакуваниот производ. Сепак, нема такво нешто како слепо да веруваме на кој било производ; особено во денешната ера. Затоа, дури и кога купувате решенија за видео wallид HD LED, важно е да откриете дали добивате овластен и тестиран модел.

Тоа главно се должи на производството на овие екрани со вистинска технологија во боја. Нео за да се осигура дека добивате најефективно и соодветно произведено; порамнет приказ, важно е да изберете оној што е правилно тестиран. Згора на тоа, бидејќи ЛЕД-екранот се состои од нивоа на емисија, исто така е важно да ги имате заверени пред да се мобилизирате. Така да бидете сигурни дека инвестирате во квалитетни производи што траат подолго време, подобро е да ги имате предвид овие барања.

× WhatsApp