Најчесто поставувани прашања

Како да се избере LED дисплејот со висок квалитет?

Ние имаме 13 Годишно искуство на високо квалитетно производство предводено на дисплеј. Ние ја правиме строго инспекцијата за секој чекор.PCB Инспекција-Вметни за лемење-паста за печатење-СМТ машина-модул комплет Собрание-полу-завршен одбор за инспекција-тест за лемење со ставање прилив-поправка. Потоа завршете го производството на LED модулот. Ако сериозно барате LED дисплеј со висок квалитет, Ве молиме, бидете трпеливи за да го прочитате ова готово! 1. LED диоди со висок квалитет Надворешните LED диоди ги избираме Nationstar LED кои имаат висока сигурност и контраст,широк агол на гледање и добра конзистентност кои задоволуваат потреба од голема осветленост,висока стапка на освежување,висока сива скала и одржувајте природна боја едновремено со најдобра униформност на бојата. 2. Маска за LED модули Ние ја користиме најдобрата чиста црна маска со Лувр, НЕ сјајно со најдобар контраст. тоа ќе ја зголеми осветленоста на дневната светлина за апликација предводена од екранот на отворено кога директно на сонцето. 3. Возач ИЦ За да се постигне најдобрата визуелна изведба на нашиот дисплеј предводена од затворен и надворешен простор,ние го користиме најдобриот ИЦ за возење, со голема стапка на освежување,високо сиво ниво со најнова технологија. и конфигурирајте ја најдобрата ефикасност на осветленост од страна на софтверот за LED екран. 4. Висока осветленост По завршувањето на предводениот модул,ќе имаме 48 часови за стареење на водениот модул. потоа направете го Собранието на кабинетот-Конфигурација на софтверот-ЛЕР дисплеј инспекција-етикети со висок напон-тест за отпорност на земја-тест-QC-пакување. По пакувањето,Willе ја организираме пратката до клиентите низ целиот свет.

Вообичаени проблеми со LED екранот1.

За што се залага UTP? UTP значи незаштитен извиткан спарен, тоа е еден вид мрежна жица,исто така, значи RJ-45 за пренесување на сигналот DVI. 2. Кој е системот за синхрони контроли? Тоа значи дека не е потребна жица за датум и компјутер кога се игра, само прво изменете ги датотеките за репродукција со компјутер,потоа преку датум жица копирајте го во USB, CF картичка,SD / MMC картичка. И ставете ја картичката во надворешниот интерфејс на примачката картичка, тогаш екранот ќе ги репродуцира изменетите датотеки. 3. Која е разликата помеѓу теренот за реални и виртуелни пиксели? Виртуелниот пиксел може да постигне споделување на пиксели,(4LED диоди) биде 4 пати споделување на пиксели, и (3LED диоди) биде 6-пати пиксел споделено. така ќе биде подобар ефект да се пушти слика или видео,како:видеото има 320x240dots,ако се прикаже со виртуелен пиксел, тогаш ќе бидат 640x480dots за да се прикаже видеото,повеќе дефиниција. 4. Која е тежината на кабинетот (вклучувајќи ги сите делови)? За челичен кабинет тежината помала од 65кг,а за алуминиумскиот кабинет е 55 кг, а тежината на кабинетот од 960mmx960mm е 58 Килограм(Челик),50 Килограм(Алуминиум) вклучувајќи ги сите делови. 5. Што се Силан LED диоди? Силандските LED диоди се направени во Кина, тоа е јавно претпријатие со сигурен квалитет. многу од производителот на Display го користат(http://www.silan.com.cn/english/include/default.aspx) тоа.Но, можете да ги посочите LED диодите исто така,допаѓа:Кри,Никија или Аваго. 6. Што е картичка за испраќање / примање? Испраќање картичка за да се испрати сигналот DVI (графичка картичка со единечен интерфејс DVI ја транзитира синглот DVI во картичката за испраќање) на екранот, картичка за примање + центар за испраќање на DVI сигналот до сите модули 7. Каде би се поврзал кабелот DVI? DVI сигнал, Графичка картичка за испраќање картичка до картичка за примање + центар за карти на екраните. само користете ја RJ-45 жицата за податоци за да ја поврзете картичката за испраќање и примачката картичка. 8. Која е употребата на графичка картичка и центар за карти и каде би била поставена? Графичката картичка е фиксирана во PCI или VGA интерфејсот на главната плоча на компјутерот. центар за центар што е фиксиран на примачката картичка за да го продолжи сигналот 9. Што значи Методот за возење? Метод на возење значи користете го возачот за контрола на LED диодите, 1/1 скенирање значи една пина за контрола на една ЛЕР. обично се користи за надворешно. ние имаме 1/2,1/4,1/8,1/16 за затворен простор, затоа што тоа ќе влијае на осветленоста и потрошувачката на LED диодите. 10. Што значи ИС за возење? Возење ИЦ значи да се контролира струјата на LED диоди,LED диоди обично постојана струја од 0,16mA до 1.2mA. па затоа е важно екранот да го користи доброто возачко возило, го искористивме TOSHIBA TB62726.

Имајте прашања? Имаме одговори! Добијте одговори за цени, Спецификации, Инсталација, и повеќе