Најчесто поставувани прашања

Како да изберете висококвалитетен LED дисплеј?

1. LED диоди со висок квалитет
Надворешните LED диоди ги избираме Nationstar LED кои имаат голема сигурност и контраст,широк агол на гледање и добра конзистентност кои задоволуваат потреба од голема осветленост,висока стапка на освежување,висока сива скала и одржувајте природна боја едновремено со најдобра униформност на бојата.

2. Маска за LED модул
Ние ја користиме најдобрата чиста црна маска со Лувр, НЕ сјајно со најдобар контраст. тоа ќе ја зголеми осветленоста на дневната светлина за апликација предводена од екранот на отворено кога директно на сонцето.

3. Возач ИЦ
За да се постигне најдобрата визуелна изведба на нашиот дисплеј предводена од затворен и надворешен простор,ние го користиме најдобриот ИЦ за возење, со голема стапка на освежување,високо сиво ниво со најнова технологија. и конфигурирајте ја најдобрата ефикасност на осветленост од страна на софтверот за LED екран.

4. Висока осветленост
По завршувањето на предводениот модул,ќе имаме 48 часови за стареење на предводениот модул. направете го Собранието на кабинетот-Конфигурација на софтвер-LED дисплеј инспекција-етикетирање-тест на напон на напон-отпорност на земја-тест-QC-пакување. По пакувањето,Willе ја организираме пратката до клиентите низ целиот свет.

Вообичаени проблеми со LED екранот1.

За што се залага UTP?
UTP значи незаштитен извиткан спарен, тоа е еден вид мрежна жица,исто така, значи RJ-45 за пренесување на сигналот DVI.

2. Кој е системот за синхрони контроли?
Тоа значи дека не е потребна жица за датум и компјутер кога се игра, само прво изменете ги датотеките за репродукција со компјутер,потоа преку датум жица копирајте го во USB, CF картичка,SD / MMC картичка. И ставете ја картичката во надворешниот интерфејс на примачката картичка, тогаш екранот ќе ги репродуцира изменетите датотеки.

3. Која е разликата помеѓу теренот за реални и виртуелни пиксели?
Виртуелниот пиксел може да постигне споделување на пиксели,(4LED диоди) биде 4 пати споделување на пиксели, и (3LED диоди) биде 6-пати пиксел споделено. така ќе биде подобар ефект да се пушти слика или видео,како:видеото има 320x240dots,ако се прикаже со виртуелен пиксел, тогаш ќе бидат 640x480dots за да се прикаже видеото,повеќе дефиниција.

4. Која е тежината на кабинетот (вклучувајќи ги сите делови)?
За челичен кабинет тежината помала од 65кг,а за алуминиумскиот кабинет е 55 кг, а тежината на кабинетот од 960mmx960mm е 58 Килограм(Челик),50 Килограм(Алуминиум) вклучувајќи ги сите делови.

5. Што се Силан LED диоди?
Силандските LED диоди се направени во Кина, тоа е јавно претпријатие со сигурен квалитет.Се користат производителот на приказ(http://www.silan.com.cn/english/include/default.aspx) тоа.Но, можете да ги посочите LED диодите исто така,допаѓа:Кри,Никија или Аваго.

6. Што е картичка за испраќање / примање?
Испраќање картичка за да се испрати сигналот DVI (графичка картичка со единечен интерфејс DVI ја транзитира синглот DVI во картичката за испраќање) на екранот, картичка за примање + центар за испраќање на DVI сигналот до сите модули

7. Каде би се поврзал кабелот DVI?
DVI сигнал, Графичка картичка за испраќање картичка до картичка за примање + центар за карти на екраните. само користете ја RJ-45 жицата за податоци за да ја поврзете картичката за испраќање и картичката за примање.

8. Која е употребата на графичка картичка и центар за карти и каде би била поставена?
Графичката картичка е фиксирана во PCI или VGA интерфејсот на таблата со компјутер. центар за центар што е фиксиран на примачката картичка за да го продолжи сигналот

9. Што значи Методот за возење?
Метод на возење значи користете го возачот за контрола на LED диодите, 1/1 скенирање значи една пина за контрола на една ЛЕР. обично се користи за надворешно. ние имаме 1/2,1/4,1/8,1/16 за затворен простор, затоа што тоа ќе влијае на осветленоста и потрошувачката на LED диодите.

10. Што значи ИС за возење?
Возење ИЦ значи да се контролира струјата на LED диоди,LED диоди обично постојана струја од 0,16mA до 1.2mA. па затоа е важно екранот да го користи доброто возачко возило, го искористивме TOSHIBA TB62726.

11. Што значи оценките за заштита?
IP65 значи водоотпорност и заштита од прав. така што може да се користи на отворено,ако IP54, тогаш ќе се користи во затворен простор

12. Што значи сивата оценка?
Сивите оценки означуваат една боја од најтемна до најразлична оценка. Повеќе сиви оценки значат поголема прикажана боја и поголема дефиниција.

13. Што значи Refresh фреквенцијата?
Брзина на трансформација на рамката, повисоко,поудобно кога го бараме.Затоа што нема одложување на сликата

14. Дали производот ќе има прекинувач за вклучување / исклучување или ќе остане вклучен сè додека е вклучен?
Можеме да го вклучиме / исклучиме снабдувањето со напојување преку нашиот софтвер за систем за контрола, така можете да го вклучите / исклучите преку компјутер. Исто така, можеме да поставиме кога екранот е исклучен и кога екранот е вклучен.

15. Дали сликите на овој производ можат да се ажурираат само со користење на RS232 или може да се контролираат од друга локација преку Bluetooth? Како за далечински управувач?
Сега, имаме систем за контрола на асинхронизам. имаме картичка за примање на екранот, го интегрираше микросистемот кој има функција да чува и пушта видео. има надворешен интерфејс со USB, CF картичка,SD / MMC картичка за чување на видео-датотеките. само треба да го уредувате видеото на вашиот компјутер, и потоа копирајте го на надворешната опрема. може да игра MPEG,АВИ,РМ,MP3 и така натаму. вкупните пиксели што може да ги контролира се 320 × 192 точки. така може да се користи во малиот екран. Компјутерот за контрола на компјутерот може да управува и следи група на предводена ТВ мрежа преку Интернет или LAN.

16. Колку влажност може да издржи овој производ?
Влажноста на екранот е 10%-95% RH и работната температура е -20 до +60 степени. тоа ќе биде работа нормално во лошото време.

17. Што е LED и PIXEL?
ЛЕР е акроним на диоди што емитуваат светлина и е полупроводник што испушта видлива светлина кога електрична енергија поминува низ неа. Емисијата на светлина зависи од електроните што течат помеѓу анодата и катодата и бојата на визуелната емисија (тоа може да биде Црвено, Зелена, Сина, Килибар, Бело…) зависи од користениот материјал.

18. Која е СОВРШЕНАТА и РЕШЕЦИЈАТА на LED дисплејот?
Теренот на LED дисплејот го дефинира растојанието помеѓу пикселите, изразено во милиметри. Оваа фундаментална мерка ги одредува карактеристиките и изведбите на LED макси-екрани: теренот е навистина дефинитивен фактор на растојанието за гледање на екранот.

се следниве: #1 - Резолуција: бидејќи надворешните екрани обично се следат од поголеми растојанија, не им треба највисока резолуција (од голема далечина човечкото око не разликува мали детали во секој случај). Затоа, трошокот заради големите димензии се надоместува со пониската резолуција потребна за да се обезбеди добар квалитет на сликата.

Имајте прашања? Имаме одговори!
Добијте одговори за цени, Спецификации, Инсталација, и повеќе