Зошто LED дисплеите во целосна боја користат видео процесори

Неодамна, многу клиенти прашуваа зошто LED дисплеите во целосна боја користат видео процесори. Не е претерување да се каже дека квалитетот на видео процесорот директно го одредува ефектот на прикажување на целосниот LED екран во боја. Ако областа на бојата се појави денес, ќе ги наведе повеќето корисници да го продлабочат своето разбирање за овој проблем.
1. Надомест за движење
Компензација на движење на бавна слика и брза слика. Добрата технологија за компензација на движење може да го намали забот на пилата на работ на подвижната слика кај LED дисплејот во целосна боја.
2. Мобилно преплетување
Видео сигналот може подобро да го намали пропусниот опсег, па затоа е потребна и технологија на преплетување за да се подобри резолуцијата. Екранот во цела боја сега мора да го запре претходно отфрлениот сигнал на испреплетениот сигнал за скенирање. Може добро да се справи со технологијата на испреплетено скенирање и да го елиминира ефектот на запишување во процесот на пренос во живо и снимање.
3. Брзо движење
Целосно колор LED екран обично прифаќа модуларен дизајн и приказ на поделен екран. Бидејќи е најчувствителниот производ за прикажување во сите медиуми со рамен екран. Сепак, производот има и недостатоци, а чувствителноста може да биде малку бавна. Особено, резолуцијата на екранот на различни инженерски апликации е тешко да се најде во спецификацијата. Затоа, особено е неопходно видео процесорот да обезбеди функција за засилување.
4. Реставрација на сликата
Резолуцијата на решетката што се користи во општото инженерство на екранот е 1024 * 768). Отфрлањето на видеото треба да го намали секој сигнал до кој се пристапува до резолуцијата на терминалот, а уредот за отфрлање видео треба да обезбеди функција за засилување на пиксели од точка до точка.
5. Проширете ја сликата
Во денешно време, со скокот на се повеќе инженерски апликации, рекламирање и други бизниси, резолуцијата на LED дисплејот во целосна боја повеќе не е ограничена на обична резолуција, и некои инженерски апликации достигнаа 2048 поени. Во слични апликации, потребната програма за обработка на видео може да има технологија за обработка на засилување на сликата, и пропусниот опсег на внатрешниот отпад на програмата за обработка на видео може да ја достигне или надмине областа на матрицата со точки во атипични апликации.

× WhatsApp