Изберете референтно решение за рекламирање на LED екран

За апликации како прикажување на корпоративен имиџ и рекламирање во банки, трговски центри, итн., потребни се ниски цени. Во однос на прикажување на текстуални информации, Се претпочитаат P10 полу-надворешни и надворешни LED дисплеи. Потребни се ефекти на екранот, користејќи внатрешен P5, П6, П7.62, P8 екрани во целост во боја и на отворено, П10, P12, П16, P20 LED дисплеи со целосна боја.

висококвалитетни LED дисплеи (2)
За прилики со големи лоби области, користете P6 екрани со двојни бои. Барање за ефект на приказ, користење на внатрешни LED екрани во целост во боја како што е P6, П7.62, П8, П10, итн.
За големи квадрати, спортски стадиони, паркови плоштади, големи надворешни реклами, итн; Изберете да користите надворешни LED дисплеи со целосна боја како што е P12, P14, П16, П18, П20, P31.25, P40, итн.
За места за забава како што се сали за телевизиско емитување, фази, барови, и сали за танцување; Изберете да користите внатрешни LED дисплеи со целосна боја како што е P5, П6, П7.62, П8, П10, P12, П16, P31.25, P40, итн.
Дефиниција на функцијата на сервисни прозорци во банкарството, поштенски, моќ и други деловни сали не беше флексибилна кога користеше налепници во минатото. Сега се користи φ 3 или φ Приказниот екран на 5 покажува дека сервисната функција на прозорецот може да се смени во секое време.
Надворешни LED екрани имаат повисоки барања за квалитет поради суровите средини за користење. Исто така, треба да се земат предвид многу фактори. Од аспект на употреба, целосна боја ќе биде мејнстрим во иднина. Поради неговата висока осветленост, целосен опсег на бои, и работа за сите временски услови, има незаменливи предности; Од ценовна перспектива: Во денешно време, цените станаа популарни и можат да бидат прифатени од потрошувачите.
Елементи за избор на LED екрани
Од аспект на употреба, при изборот на LED екран, прво треба да се земат предвид следните фактори: осветленост, прикажување на содржината, информациски капацитет, и растојание на гледање.
(1) Осветленост
Треба да се изберат ЛЕД екрани од типот на затворен простор за монтирање во вообичаени средини со внатрешно осветлување.
Треба да се изберат надворешни LED екрани за монтирање на отворено.
Полунадворешните ЛЕД екрани треба да се изберат за монтирање во средини со висока светлина, како што се отворени лоби, стреата, настрешници на отворено, или покриви со сончева светлина.
(2) Прикажи содржина
Ако главно се користи за прикажување слики и видео слики, тогаш треба да се избере LED екран во целост во боја. Сликите на видеото бараат барем 60000 пиксели, па резолуцијата (вкупна густина на пиксели) на екранот генерално треба да биде најмалку
X (ред) * Y (колона)=60000 поени. Ефектот се јавува само кога видеото се репродуцира неколку пати или повеќе. Ако земете P16mm надворешен LED дисплеј екран како пример, екранот за прикажување треба да биде погоре 16 квадратни метри;
Ако главно се користи за прикажување текст, податоци, табели, 3D графика, и анимации, тогаш треба да се избере екран со двојна основна боја на сива скала;
Ако главно се користи за прикажување текст, податоци, табели, и дводимензионална графика, тогаш може да се избере двоосно графички екран во боја;

WhatsApp WhatsApp нас