Карактеристики и предности на надворешниот LED електронски екран и надворешните медиуми

Електронски медиум со екран на отворено LED е развојниот тренд на рекламната индустрија во 21 век. Тоа е опрема за прикажување рекламирање во затворени простории и на отворено со аудио и видео функции. Тоа е меѓународен водечки високо-технолошки производ. Изгледот на уредот е нов и уникатен, а неговата област може да се прилагоди по своја волја. Не само што може да емитува програми за рекламирање аудио и видео, но исто така инсталирајте фиксен простор за рекламирање на светлосна кутија од сите страни.

предводена видео процесор

Сега локалните власти охрабруваат употреба на надворешен LED екран со дисплеј, и откажете го одобрувањето за рекламирање на платно и рекламирање на светло-кутија. LED екранот на отворено е идеална замена за рекламирање на платно и рекламирање на светло-кутија. ЛЕД електронските екрани се поделени на графички дисплеј медиуми и видео дисплеи медиуми, кои се составени од блокови на ЛЕР матрица. Медиумите за графички приказ можат да прикажуваат кинески знаци, Англиски текст и графика истовремено со компјутерот; Медиумите за прикажување видео се контролираат од микро компјутер. Може да прикажува секакви информации во реално време, синхрон и јасен начин. Може да прикажува и дводимензионална и тродимензионална анимација, Видео, телевизија, ВЦД-програми и сцени во живо. Широко се користи во финансиите, оданочување, индустрија и трговија, постови и телекомуникации, спорт, рекламирање, фабрики и рударски претпријатија, транспорт, систем за едукација, станици, доковите, аеродроми, трговски центри, болници, хотели, банки, пазари на хартии од вредност, градежни пазари, аукциски куќи, итн Управување со индустриско претпријатие и други јавни места.
главни карактеристики
1. Електронски медиумски екран со целосна боја на отворено се широко користени на јавни места, рекламирање, урбана патна мрежа, урбан паркинг, пруга, метро и други системи за водење сообраќај, автопатите, итн.
2. Користење на технологија за синхронизација на VGA, содржина на голем екран и синхронизација на CRT, едноставна и лесна за замена на рекламната содржина; Супер голем екран, супер визија, висока осветленост, долг живот.
3. Богати бои и разни режими на прикажување (графика, текст, 3Д, 2Д анимација, ТВ-слика, итн.).
4. Изгледот е роман и уникатен, што може да го подобри нивото на урбана наука и технологија, збогатување на културниот живот на урбаните жители, и да им олесни на жителите да прифаќаат.
Предност во медиумите
1. Има карактеристики на ликвидност, принуда, соодветност и ефективност.
2. Предности на програмата. Програми направени од себе, инстант пренос, богата содржина; Не постојат само реклами, но и програми, вклучително и посебни теми, колони, различни емисии, анимации, радио драми, ТВ драми, и реклами помеѓу програмите.
3. Локација предност. Главно е инсталиран во трговски центри и други области каде што сообраќајот е концентриран, и ЛЕД, целиот екран во боја е инсталиран во области со обележје, што има пошокантен и задолжителен ефект на комуникација.
Прво, стапката на пристигнување е висока
Преку стратешко уредување и дистрибуција на медиумите, надворешното рекламирање може да создаде идеална стапка на пристигнување. Според истражувањето на силата за комуникација, стапката на пристигнување на надворешните медиуми е втора само по ТВ-медиумите.
Бидејќи вниманието на публиката кон надворешните медиуми постепено се зголемува, многу клиенти претпочитаат да користат медиуми на отворено сè повеќе и повеќе, а навиките за внимание и употреба на надворешните медиуми се зголемуваат од година во година. Особено, процентот на инвестиции во недвижен имот, постови и телекомуникации, финансии, услугите и апаратите за домаќинство се зголемуваат од година во година.
На едната рака, неограничената можност на надворешните медиуми да го допираат големото доаѓа од сопствената сеопфатност. Скоро секое отворено место може да објавува реклами од различни големини и форми. Од друга страна, тоа доаѓа од регуларноста на активностите на луѓето на отворено. Ова обезбедува супериорна вродена состојба за редовно контактирање на надворешното рекламирање. Секојдневниот живот на луѓето секогаш има правила што треба да се следат. Накратко, обичниот живот на една личност е комбинација од неколку “точки и линии”„Патот за споредба стана најдоброто место за надворешно рекламирање да се чека зајакот. На пример, луѓето се изложени на надворешни реклами на пат кон дома неколку пати на ден. Кога огласувачите ќе ги најдат правилата за активности поврзани со потрошувачите, тие можат значително да ја подобрат ефективноста на надворешното рекламирање.

× WhatsApp