Eliminoni valëzimin e ujit në murin e ekranit të videove LED

Kur klientët përdorin celularët ose kamerat e tyre për të marrë ekranet LED, ata shpesh gjejnë valë uji dhe linja skanimi në fotografi, gjë që i bën klientët të shqetësuar për cilësinë e ekraneve LED. megjithatë, këto fenomene nuk shkaktohen nga vetë ekrani LED, por nga këndi dhe gjatësia fokale kur shkrepni me një aparat fotografik ose celular. Le të popullarizojmë njohuritë për valëzimin e ujit (model molar) sot.
1. Dallimi midis valëzimit të ujit dhe fenomenit të linjës së skanimit

hyrje para murit të udhëhequr (2)
Njerëzit shpesh gabimisht mendojnë se valëzimi i ujit është vija e skanimit, që është një gabim i madh.
Gurgullima e ujit në përgjithësi paraqet një gjendje difuzioni të parregullt të harkut. Linja e skanimit është një vijë horizontale me vija të zeza, e cila shkaktohet kryesisht nga freskimi i ulët i ekranit të ekranit dhe kapet dhe paraqitet nga kamera!
2. Emri shkencor i “valëzim uji” është “Efekti Moiré”
Nëse ka një strukturë të dendur në skenë të marrë me një aparat dixhital, shpesh shfaqen valë të pashpjegueshme uji si vija. Shkurtimisht, modeli moire është një manifestim i parimit të ndryshimit të rrahjeve. Duke folur matematikisht, kur mbivendosen dy valë sinus të amplitudës së barabartë me frekuenca të ngjashme, amplituda e sinjalit sintetik do të ndryshojë sipas ndryshimit midis dy frekuencave.
3. Procesi i striacionit molar
një. Dy shirita me frekuenca hapësinore paksa të ndryshme kanë të njëjtin pozicion të vijës së zezë në skajin e majtë. Për shkak të hapësirës së njëjtë, linjat gradualisht në të djathtë mund të përkojnë.
b. Si rezultat i mbivendosjes së dy shiritave, vija e bardhë mund të shihet në të majtë sepse vija e zezë përkon. Ana e djathtë gradualisht është e gabuar, vija e bardhë përballet me vijën e zezë, dhe rezultati i mbivendosjes bëhet plotësisht i zi. Ka vija të bardha dhe të gjitha ndryshimet e zeza, duke formuar modele molare.
c. Kur dy grupet e shiritave përkojnë plotësisht, ju mund të shihni modelin tipik molar.
4. Procesi i fenomenit moire në ekranin e ekranit
Ekrani LED është i përbërë nga njësi RGB me tre ngjyra, të cilat shpërndahen në mënyrë të barabartë në ekranin e ekranit.
shënim: nëse dendësia e shpërndarjes së pikselëve të ekranit të ekranit LED është vetëm midis intervaleve që mund të dallohen nga CCD, është e pashmangshme që aparati dixhital do të interpretojë akoma disa rezultate të njohura, por gjithashtu do të shtojë zona të panjohura të shkallës gri. Shuma e të dyve do të formojë linja të rregullta, e cila është valëzime vizuale periodike.

× WhatsApp