Analiza e faktorëve në shkallën e rifreskimit dhe nivelin e grisë të ekraneve të ekranit LED

Me zhvillimin dhe aplikimin në rritje të ekraneve LED të brendshëm, Ekranet LED mund të përdoren gjerësisht në qendrat e komandës, qendrat e monitorimit, madje edhe studiot. megjithatë, nga performanca e përgjithshme e sistemit të ekranit LED, a mund të plotësojnë këto ekrane nevojat e përdoruesve? A mund të përputhen imazhet e shfaqura në këto ekrane LED me perceptimin vizual të syrit të njeriut? A mund t'i rezistojnë këtyre ekraneve LED provën e kamerave me shpejtësi dhe kënde të ndryshme shkrehëse? Këto janë të gjitha çështjet që ekranet e ekranit LED duhet të marrin parasysh. poshtë, Unë do të analizoj disa faktorë kryesorë që ndikojnë në efektin e ekranit LED (duke përfshirë shpejtësinë e rifreskimit, niveli i shkallës gri, etj).
ekranet e drejtuara në natyrë
1、 Të shkalla e rifreskimit të ekranit LED ekranet (shkalla e rifreskimit vizual)
“Shkalla e rifreskimit vizual” i referohet shkallës së përditësimeve të ekranit, zakonisht shprehet në Hertz (Hz). Në përgjithësi, shkalla e rifreskimit vizual është mbi 3000 Hz, i cili është një ekran efikas LED. Sa më i lartë të jetë shkalla e rifreskimit vizual, aq më i qëndrueshëm është ekrani, dhe sa më i vogël të jetë dridhja vizuale. Shkalla e ulët e rifreskimit vizual të ekraneve LED jo vetëm që shkakton vija horizontale gjatë filmimit dhe fotografimit, por gjithashtu prodhon imazhe të ngjashme me dhjetëra mijëra llamba që ndezin njëkohësisht, të cilat mund të shkaktojnë parehati dhe madje dëmtim të syve kur shikohen.
2、 Niveli i shkallës gri të ekraneve të ekranit LED
“Niveli i shkallës gri” i referohet hierarkisë së ngjyrave të ngjyrave të ndryshme me variacione të ndryshme midis ngjyrave më të errëta dhe më të ndritshme. Në përgjithësi, shkalla e gri është sipër 14 bit, që do të thotë se ka të paktën 16384 hierarkitë e ngjyrave, duke e bërë atë një ekran efikas LED. Nëse niveli i grisë është i pamjaftueshëm, mund të ketë nivele të pamjaftueshme ngjyrash ose nivele të pabarabarta të gradientit të ngjyrave, të cilat nuk mund të shfaqin plotësisht ngjyrat e filmit. Kjo redukton ndjeshëm efektin e ekranit LED. Disa ekrane joefikase LED tashmë mund të zbulohen me shpërndarje të dukshme të bllokut të ngjyrave nën një shpejtësi 1/500 sekondash. Nëse rrisim shpejtësinë e diafragmës, të tilla si 1/1000 ose 1/2000, situata do të jetë edhe më e theksuar.
3、 Çfarë ndikon në shkallën e rifreskimit dhe nivelin e grisë të ekraneve LED
Ne e dimë se ka disa komponentë thelbësorë të ekraneve LED, të tilla si furnizimi me energji me çelës LED, Çipi i drejtuesit LED, Rruaza LED, etj. Bazuar në shkallën e rifreskimit dhe nivelin e grisë të ekraneve të ekranit LED, çipi i drejtuesit LED përcakton drejtpërdrejt performancën e ekraneve të ekranit LED në shkallën e rifreskimit vizual dhe nivelin e shkallës së grisë. Ndër çipat aktual të shoferit LED, teknologjia më e fundit është “ScrambledPWM (S-PWM) teknologji”. Teknologjia S-PWM është një përmirësim në modulimin tradicional të gjerësisë së pulsit (PWM) teknologji, e cila shpërndan kohën e përcjelljes së një imazhi në disa kohë më të shkurtra përçueshmërie për të rritur shkallën e përgjithshme të përditësimit vizual.
WhatsApp Na WhatsApp