Si të bëni ekranin LED të sfondit të skenës?

Kur zakonisht shkojmë në koncerte ose gara sportive, do të zbulojmë se sfondi i shumë fazave bëhet nga ekrani LED. Tani skenari është gjithëpërfshirës, dhe nuk është më një shfaqje monotone. Koordinimi i modelit të sfondit dhe muzikës është më i rëndësishëm. Sfondi i skenës

ekran me video të udhëhequr nga HD (3)
Kur zakonisht shkojmë në koncerte ose gara sportive, do të zbulojmë se sfondi i shumë fazave bëhet nga ekrani LED. Tani skenari është gjithëpërfshirës, dhe nuk është më një shfaqje monotone. Koordinimi i modelit të sfondit dhe muzikës është më i rëndësishëm. Ekrani LED i sfondit të skenës është përdorur në sallën e banketeve të hotelit, KTV dhe lokal. Shumë klientë nuk dinë si të bëjnë ekran LED me sfond skenë?
Si të bëni ekranin LED të sfondit të skenës?
1. Zgjedhja e materialit të ekranit LED të sfondit të fazës
Përdorimi i ekranit të ekranit LED të sfondit skenik, shkëlqimi do të ndikojë drejtpërdrejt në ndriçimin e skenës. Në fillim të dizajnit të ndriçimit, ne mund ta konsiderojmë ekranin e madh LED si një pjesë të ndriçimit të skenës. Matni shkëlqimin mesatar të të gjitha materialeve transmetues, redaktoni dhe rregulloni shkëlqimin dhe ngjyrën e fotos video të materialeve të transmetuara paraprakisht, dhe rregulloni ndriçimin e duhur në përputhje me materialet e sfondit dhe kërkesat e projektimit të ndriçimit të programit aktual në bazë të mos ndikimit në efektin e përgjithshëm të ekranit të madh.
2. Zgjedhja e ekranit bazë
Ekrani i ekranit LED të sfondit të skenës përdoret kryesisht në raste në shkallë të gjerë, siç janë koncertet në shkallë të gjerë, koncerte këngësh dhe vallëzimesh, etj. Në këto raste, sepse vendi i ngjarjes është relativisht i madh, ka shumë vende ku nuk mund t’i shihni qartë personazhet dhe efektet në skenë, kështu që një ose dy ekrane të mëdha janë vendosur në anën e këtyre vendeve. Tani specifikimet e përdorura zakonisht janë të ngjashme me ekranin kryesor, siç është P3, fq.91, P4, ekranet LED p4.81 dhe P5.
3. Dizajni i ndriçimit
Pasi ekrani i madh LED të zbatohet në shfaqjen e larmishme televizive, inxhinieri i ndriçimit duhet të marrë në konsideratë karakteristikat e veta të ndriçuara kur projekton. Konsiderohet si një llambë e madhe LED. Për shkak të përmbajtjes së ndryshme të videos, drita e saj, hija dhe ngjyra gjithashtu kanë ndryshime të ndryshme. Me premisën për të mos ndikuar në efektin e vallëzimit dhe për të siguruar ndriçimin themelor, paraqitja e ndriçimit rregullohet vazhdimisht.
4. Dizajni i sfondit
Kompjuteri është qendra e kontrollit të ekranit LED të sfondit të fazës, ajo që duhet të luhet duhet të realizohet përmes softuerit special të kompjuterit. Kompjuteri e dërgon programin në video, dhe kontrolluesi i videove cakton secilin modul të njësisë së ekranit LED të sfondit të fazës. Për shembull, një fazë është e përbërë nga tre shfaqje LED, një ekran kryesor në mes dhe dy ekrane ndihmëse në të dy anët. Ekrani kryesor tregon përmbajtjen thelbësore, dhe ekranet ndihmëse në të dy anët shfaqin ngjyra të mrekullueshme.
Ekran LED i sfondit të skenës si të bëhet, ju mund t'i ndiqni këto për të bërë, Ekrani kryesor shfaq sfondin e skenës më së shumti, forma kryesore e ekranit është e ngjashme me katrorin ose drejtkëndëshen, sepse tregon rëndësinë e përmbajtjes, kështu që dendësia kryesore e pikselëve të ekranit është relativisht e lartë.

× WhatsApp