5g do të hapë një epokë të re të ndërlidhjes së ekranit LED

Që nga zhvillimi i industrisë së ekranit LED, shumë ekrane LED janë rregulluar në Kinë. Sipas statistikave përkatëse, në 2018, shkalla e tregut të brendshëm të ekranit fiks LED ishte rreth 29.1 miliardë juanë, dhe norma vjetore e rritjes së tregut fiks të ekranit LED ishte 8.72%. Në 2019, ekrani fiks LED do të vazhdojë të rritet në mënyrë të qëndrueshme. Industria e ekraneve LED ka një treg kaq të madh fiks, që do të thotë gjithashtu se një numër i madh i ekraneve të ekranit LED shpërndahen në të gjithë vendin. megjithatë, përveç funksionit të shfaqjes së informacionit bazë, shumë ekrane fikse LED në natyrë janë ende boshe. Me ardhjen e epokës 5g, ka më shumë gjasa të shfrytëzojë plotësisht burimet e papunë të ekranit të ekranit LED.

hyrje para murit të udhëhequr (1)
5g është më i shpejtë se 4G. Numri i lidhjeve të rrjetit 5g do të arrijë në një milion për kilometër katror, të cilat mund të mbështesin aksesin e 100 miliardë nyje inteligjente; Vonesa e të dhënave do të reduktohet në 1 milisekonda. 5g jo vetëm që ka shpejtësi më të madhe të hyrjes në internet, por gjithashtu rrit gjerësinë e brezit celular. Ajo ka karakteristikat e “një të lartë, dy të ulëta dhe tre të mëdha”. Njëra është besueshmëria e lartë. Dy pikat e ulëta janë vonesa e ulët dhe konsumi i ulët i energjisë. E treta është konvergjenca e madhe, mbulim i madh dhe kapacitet i madh. 5g ka hapur epokën e internetit. Me ardhjen e epokës së internetit, Ekranet LED tregojnë një bukuri më të madhe në mënyrë që të lidhni ekranet fikse të shpërndara në çdo cep për shkak të ndërlidhjes. Pasi të jetë lidhur terminali i ekranit LED, lidhja ishullore midis ekranit dhe ekranit kompleton kontrollin e ndërlidhjes dhe lidhjes, e cila gjithashtu sjell më shumë mundësi për zhvillimin e industrisë së ekranit LED.
Para shfaqjes së 5g, Ndërmarrjet me ekran LED kishin bërë eksplorime paraprake në ndërlidhje, simulcast dhe kontroll i përbashkët.
Në vitet e fundit, mediat tradicionale të gazetave të letrës kanë kryer gjithashtu eksplorimin e transformimit nën ndikimin e transformimit të mediave në zhvillim si rrjeti dhe mikroblogu. Gazeta Jugore hoqi ekranin e ekranit LED nga Interneti dhe ndërtoi rrjetin LED simulcast të Gazetës Jugore. Një kompani e ekranit LED ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi strategjike me të përditshmen e njerëzve për të lidhur ekranin me media dixhitale dhe për të krijuar një formë të re të mediave të shfaqjes në zhvillim.
Në epokën 5g, Ekrani LED do të ketë një eksplorim më të thellë në ekranin inteligjent.
Për ekranin LED, ekrani i ekranit është vetëm një bartës i ekranit. Nëse ekrani LED duhet të plotësojë ekran më inteligjent, ajo jo vetëm që ka nevojë të përmirësojë kushtet e saj të vështira, por gjithashtu duhet të ndalojë herë pas here integrimin me teknologjitë përreth. Në vitet e fundit, me zhvillimin e vazhdueshëm të teknologjisë së ekranit LED, mini akull, kalli dhe teknologji të tjera shfaqen herë pas here, dhe ekrani LED është përmirësuar gjithashtu në cilësinë dhe qartësinë e figurës, që bën përgatitjet harduerike për ekran LED për të kompletuar ekranin inteligjent. Ekrani LED duhet të integrojë AI, VR, AR dhe teknologji të tjera në zhvillim për të kompletuar ekran më inteligjent. Aplikimi i pasur i këtyre teknologjive ka nevojë për një rrjet të caktuar si mbështetje. Ardhja e 5g padyshim që ka përshpejtuar integrimin e këtyre teknologjive në zhvillim dhe ekraneve LED. Në maj të këtij viti, Kirurgjia e parë e largët e mushkërive në vend duke përdorur rrjetin 5g u përfundua në Jiangsu. Për shkak të zhvillimit dhe pjekurisë së teknologjisë 5g dhe përparësive unike të ekranit LED, tendenca e ekranit LED dhe integrimit 5g do të forcohet herë pas here. Në të ardhmen, gjithnjë e më shumë aplikime inteligjente siç është telemjekësia, Telekonferenca dhe edukimi në distancë do të përfundojnë përmes ekranit LED.
5g do të ndihmojë në përmirësimin e vazhdueshëm të industrisë së ekraneve LED
Industria e ekranit LED të Kinës eksportohet në botë. Ka një thënie “ekrani i ekranit LED në botë shikon Kinën”, por ka pak marka me famë botërore. Industria e ekranit LED të Kinës është përgjithësisht e madhe, por jo e fortë, dhe nuk mund të bëjë një zë të mirë në kategorinë e ekranit të udhëhequr nga bota.
Përsa i përket teknologjisë botërore të komunikimit, Kina është zhvilluar nga 3G në 4G, në mënyrë të barabartë me vendet perëndimore të begata, dhe më pas udhëhoqi botën me 5g. Me ardhjen e epokës 5g të Kinës, integrimi i industrisë së ekranit 5g dhe LED do të kontribuojë në përmirësimin e vazhdueshëm të industrisë së ekranit LED. Ndërmarrjet kineze të ekranit LED do të përdorin gjithashtu fuqinë prej 5g për të eksportuar një numër të madh të produkteve të ekranit me cilësi të lartë në botë dhe do të përpiqen të ndërtojnë një vend të klasit botëror Markat ndërkombëtare.

× WhatsApp