Ngaleungitkeun riak cai dina témbok tampilan LED video

Nalika palanggan nganggo telepon sélulér atanapi kamérana pikeun mintonkeun LED, aranjeunna sering mendakan riak cai sareng garis scanning dina poto, anu ngajantenkeun konsumén hariwang ngeunaan kualitas tampilan LED. Najan kitu, fenomena ieu henteu disababkeun ku tampilan LED éta sorangan, tapi ku sudut sareng panjang fokus nalika némbak nganggo kaméra atanapi telepon sélulér. Hayu urang ngapopulerkeun elmu ngeunaan riak cai (pola molar) ayeuna.
1. Bédana antara riak cai sareng fenomena garis scanning

aksés témbok dipingpin hareup (2)
Jalma-jalma sering salah mikir yén cai riak nyaéta garis panyeken, anu mangrupakeun kasalahan ageung.
Riak cai umumna nampilkeun kaayaan difusi busur anu henteu teratur. Garis scanning mangrupikeun garis stripe hideung horizontal, anu utamina disababkeun ku low refresh layar tampilan sareng direbut sareng dipajang ku kaméra!
2. Ngaran ilmiah tina “riak cai” nyaéta “Pangaruh Moiré”
Upami aya tékstur padet dina adegan anu dicandak nganggo kaméra digital, gelombang cai anu teu tiasa dijelaskeun sapertos belang sering muncul. Pondokna, pola moire mangrupikeun wujud tina prinsip bédana ngamen. Matematis nyarios, nalika dua gelombang sinus anu sami sareng frékuénsi anu sami ditumpukeun, amplitudo sinyal sintétik bakal robih numutkeun bédana antara dua frékuénsi éta.
3. Prosés striasi molar
a. Dua garis kalayan frékuénsi spatial anu rada béda ngagaduhan posisi garis hideung anu sami dina tungtung kénca. Kusabab jarak anu sami, garis laun ka katuhu tiasa kabeneran.
b. Salaku hasil tina tumpang tindihna dua belang, garis bodas tiasa ditingali di kénca sabab garis hideung kabeneran. Sisi katuhu laun-laun disalahkeun, garis bodas nyanghareup garis hideung, sareng hasilna tumpang tindih janten hideung pisan. Aya garis bodas sareng sadaya robih hideung, ngabentuk pola molar.
c. Nalika dua kelompok stripe sami waé, anjeun tiasa ningali pola molar anu has.
4. Prosés fenomena moire dina layar tampilan
Layar tampilan LED diwangun ku unit tilu warna RGB, anu disebarkeun sacara merata dina layar tampilan.
Catetan: upami kapadetan distribusi piksel layar tampilan LED ngan ukur antara interval anu tiasa dibédakeun ku CCD, teu bisa dilawan yén kaméra digital masih bakal napsirkeun sababaraha hasil anu tiasa dikenal, tapi éta ogé bakal nambihan daérah skala abu anu teu dikenal. Jumlah tina dua bakal ngabentuk garis biasa, anu sacara riak sacara visual sacara periodik.

× WhatsApp