Analisis faktor dina laju refresh sareng tingkat abu-abu layar tampilan LED

Kalayan ngembangkeun sareng ningkatkeun aplikasi tampilan LED indoor, Pintonan LED tiasa seueur dianggo di pusat komando, puseur monitoring, komo studio. Najan kitu, ti kinerja sakabéh sistem tampilan LED, tiasa mintonkeun ieu minuhan kabutuhan pamaké? Naha gambar anu dipintonkeun dina tampilan LED ieu cocog sareng persépsi visual panon manusa? Naha tampilan LED ieu tiasa tahan uji kaméra kalayan kecepatan sareng sudut jepret anu béda? Ieu mangrupikeun masalah anu kedah dipertimbangkeun ku layar tampilan LED. Handap, Kuring bakal nganalisis sababaraha faktor utama anu mangaruhan pangaruh tampilan LED (kaasup refresh rate, tingkat grayscale, jsb.).
layar dipimpin luar
1、 The laju refresh tina tampilan LED layar (laju Anyarkeun visual)
“Laju refresh visual” nujul kana laju apdet layar, biasana dinyatakeun dina Hertz (Hz). Umumna nyarios, laju refresh visual luhur 3000Hz, nu mangrupa layar tampilan LED efisien. Nu leuwih luhur laju refresh visual, beuki stabil tampilan, jeung leutik kedip-kedip visual. Laju refresh visual low tina layar tampilan LED teu ngan ngabalukarkeun belang horizontal salila syuting jeung fotografi, tapi ogé ngahasilkeun gambar nu sarupa jeung puluhan rébu bohlam lampu kedip-kedip sakaligus, nu bisa ngabalukarkeun ngarareunah komo ngarugikeun panon lamun ditempo.
2、 Tingkat grayscale tina layar tampilan LED
“Tingkat abu-abu” nujul kana hirarki warna tina rupa-rupa kelir kalawan variasi béda antara kelir darkest jeung brightest. Umumna nyarios, grayscale aya di luhur 14 bit, nu hartina aya sahanteuna 16384 hirarki warna, sahingga hiji layar tampilan LED efisien. Lamun tingkat grayscale teu cukup, meureun aya tingkat warna teu cukup atawa tingkat warna gradién henteu rata, nu teu bisa pinuh mintonkeun kelir film. Ieu nyata ngurangan éfék tampilan LED. Sababaraha tampilan LED anu teu episién parantos tiasa dideteksi ku distribusi blok warna anu jelas dina laju jepret 1/500s.. Lamun urang ningkatkeun laju jepret, saperti 1/1000s atawa 1/2000s, kaayaan bakal malah leuwih dibaca.
3、 Naon anu mangaruhan tingkat refresh sareng tingkat grayscale tina tampilan LED
Urang terang yén aya sababaraha komponén inti layar tampilan LED, sapertos catu daya switch LED, Chip supir LED, manik LED, jsb. Dumasar tingkat refresh sareng tingkat grayscale layar tampilan LED, chip supir LED langsung nangtukeun kinerja layar tampilan LED dina laju Anyarkeun visual jeung tingkat grayscale. Diantara chip supir LED ayeuna, téhnologi panganyarna nyaeta “ScrambledPWM (S-PWM) téknologi”. Téknologi S-PWM mangrupikeun paningkatan dina modulasi lebar pulsa tradisional (PWM) téknologi, nu disperses waktos konduksi hiji gambar kana sababaraha kali konduksi pondok pikeun ngaronjatkeun laju update visual sakabéh.
obrolan WhatsApp